Formål:
At skabe et godt børneliv med de bedste muligheder for læring, leg og udvikling, som hænger sammen på tværs af skole og KKFO.
Samarbejdet skal have fokus på den fælles kerneopgave, som er børnene, og det at sikre dem en sammenhængende og varieret dag, med gode overgange.
Struktur:
KKFO-forældrerådet består af 5 forældre hvoraf én forældre både er medlem af skolebestyrelsen og KKFO-forældrerådet. Derudover sidder der 2 medarbejderrepræsentanter. Lederen af KKFO’en varetager sekretariatsbetjeningen af KKFO-forældrerådet.
Der afholdes KKFO-forældrerådsmøder så ofte, KKFO-forældrerådsformanden eller lederen af KKFO’en finder det nødvendigt. Typisk afholdes der mellem 4 og 6 møder om året.
KKFO-forældrerepræsentanten, der både er medlem af KKFO’ens forældreråd og skolebestyrelsen skal understøtte samarbejdet mellem skole og KKFO, og sikre parternes gensidige indflydelse på fælles opgaver.
Skolebestyrelsen og KKFO-forældrerådet er forpligtet til at afholde minimum et fælles møde om året. Mødet lægges ind i årskalenderen.
På fællesmødet skal det drøftes, hvordan skolebestyrelsen og KKFO-forældrerådet arbejder med at skabe sammenhæng mellem skole og KKFO, hvad parterne ønsker at samarbejde om og hvordan samarbejdet skal udfolde sig det kommende år indtil næste fællesmøde.
Kompetencefordeling:
KKFO-forældrerådet har rådgivende kompetence i forhold til KKFO’en. Det er skolebestyrelsen, der i sidste ende er fælles bestyrelse for KKFO og skole, og fastsætter mål og principper for skolens samlede drift.
KKFO’ens forældreråd er derfor skolebestyrelsens samarbejdspartner og skal høres i alle spørgsmål vedrørende KKFO’ens virksomhed, herunder fastsættelse af pædagogiske mål og principper, forældresamarbejde, struktur, lokalemæssige forhold, budgettet og ansættelse af personale i KKFO’en.
Vedtaget på skolebestyrelsesmødet Marts 2023